Indien u een beeld van onze website wil gebruiken of kopen, gelieve contact op te nemen via de contact pagina.

ZIEKENHUIS МСЧ-126 Pripyat – Deel 5

  • De 2de nachtmerrie van de nacht

    Ziekenhuis МСЧ-126 Pripyat

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

ZIEKENHUIS МСЧ-126 PRIPYAT

De 2de nachtmerrie van de nacht

Oktober 2019

- De feiten -

Een zorginstelling is het belangrijkste onderdeel van de infrastructuur van een moderne stad. In het hart van Pripyat, 3 kilometer ten noorden van de kerncentrale van Tsjernobyl, staat Ziekenhuis МСЧ-126 Medico, Sanitarny Sluzhba. Ooit een baken van hoop in een nucleaire nachtmerrie, vertelt dit ziekenhuis een verhaal van moed en opoffering. МСЧ-126 in het verlaten Pripyat, die ooit deel uitmaakte van het grote multifunctionele gezondheidszorgcomplex. Het complex heeft verschillende gebouwen.  МСЧ-126 huisde een kliniek, opnamecentrum, afdeling voor infectieziekten en immuniteitsleer, kraamafdeling, kinderdagverblijf , mortuarium en de tandheelkundige kliniek. Dit is een van de unieke objecten in de stad van vandaag, waar aan de ene kant alle charme van de verlaten post-apocalyptische is vertegenwoordigd als gevolg van de hoge conservering van objecten en gebouwen van het medische complex. Aan de andere kant is de tragedie en de omvang van de ramp in Tsjernobyl hier, net als nergens anders, het sterkst voelbaar.

In de nasleep van de explosie van reactor nummer vier wordt Het ziekenhuis gebruikt voor de dappere zielen die de felle branden en verstikkende straling hebben doorstaan. Artsen en verpleegkundigen werken onvermoeibaar, vaak met gevaar voor eigen leven. De gewonden worden behandeld en getroost, terwijl ze worden blootgesteld aan onzichtbare gevaren. Treffende beelden hiervan kan je bijvoorbeeld ook bekijken in de beklijvende serie Chernobyl van HBO.

De gangen van het ziekenhuis weerklinken met het geluid van rennende voetstappen. Een echo van gedempt gemompel van medische teams, verlicht door het flikkerende licht van de noodverlichting. Het is een race tegen de klok, een gevecht om levens te redden te midden van chaos.

Ondanks de heldhaftige inspanningen kan het personeel van Ziekenhuis МСЧ-126 niet voorkomen dat de tragedie toeslaat. Patiënten sterven, soms in de armen van degenen die hen verzorgen. Anderen vechten dan weer voor hun leven met een onzekere toekomst voor zich. Het ziekenhuis word een symbool van de onzichtbare littekens die de ramp heeft achtergelaten. Het wordt een herinnering aan de fragiliteit van het leven zelf.

Na de evacuatie van de omliggende gebieden blijft het complex МСЧ-126 achter. In de kelders van het grote gebouw zijn de uniformen van de brandweerlieden nog steeds opgeslagen. De toegang tot de kelders is dichtgemaakt omwille van de stralingswaardes die de uniformen bevatten. Andere serie albums vindt je ook nog terug in de Tsjernobyl portfolio.

Vandaag de dag staat Ziekenhuis МСЧ-126 Medico als een monument voor de moed en toewijding van degenen die daar werkten tijdens de donkerste dagen van de ramp.
De lege gangen en verlaten kamers zijn nu vervuld van een ijzige stilte, slechts doorbroken door het geluid van de wind die door de gebroken ramen fluistert.
Het herinnert ons eraan dat zelfs te midden van de meest verwoestende tragedies, de menselijke geest veerkrachtig blijft, vastbesloten om hoop te vinden te midden van de ruïnes.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.