Indien u een beeld van onze website wil gebruiken of kopen, gelieve contact op te nemen via de contact pagina.

Den Bell Tower

  • Het meest historisch gebouw op Antwerpen-Zuid?

    Den Bell Tower

1
Architectuurfotografie - Den Bell tower
0
Architectuurfotografie - Den Bell tower
1
Architectuurfotografie - Den Bell tower
1
Architectuurfotografie - Den Bell tower
1
Architectuurfotografie - Den Bell tower

Den Bell Tower

Het meest historisch gebouw op Antwerpen-Zuid?

Juni 2021

- Het bezoek -

Om dit gebouw te mogen fotograferen heb je toelating nodig. De foto's mogen niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden. Eenmaal deze administratie in orde is, kan je naar eigen believen fotograferen en vooral dienst maken van de lift van dit gebouw. Ik plande mijn bezoek aan den Bell toren, gekoppeld aan nog een ander locatie, namelijk het centraal station, dat je ook op onze website vindt. De verplaatsing gebeurde in samenwerking met de NMBS per trein, en het 'voetenwerk' tot aan de Bell toren kwam van mezelf, wat op zich een mooie wandeling was tot op Antwerpen-Zuid.

Het meest historische gebouw van Antwerpen-Zuid? Den Bell Toren

Zelf ben ik zeer tevreden met dit bezoek en het opgeleverde resultaat van de foto's! Ik ben benieuwd of deze jullie ook kunnen bekoren?

- De feiten -

Den Bell (zo uitgesproken door Antwerpenaren) is een historisch gebouw op Antwerpen-Zuid, aan het Francis Wellesplein.

Het gebouw doet dienst als administratief gebouw van de stad Antwerpen (OCMW en verschillende autonome stadsbedrijven), maar is niet bedoeld voor directe dienstverlening aan bewoners of firma's.
De International Bell Telephone Company werd door de Belgische overheid overtuigd zich in België te vestigen. Een productie-eenheid onder de vlag van Bell Telephone Manufacturing Company werd in 1882 in Antwerpen geopend als eerste buitenlandse vestiging en hoofdzetel van het communicatiebedrijf International Bell Telephone Company.

Hugo Van Kuyck bouwde Den Bell met de kenmerkende toren van 13 verdiepingen in 1953. Begin jaren '70 werkten er ongeveer 15.000 mensen.
Toen Alcatel het gebouw in 2006 verliet, koos het Antwerps stadsbestuur het complex als zenuwcentrum voor de stedelijke administratie.
Bron: Wikipedia

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.