Indien u een beeld van onze website wil gebruiken of kopen, gelieve contact op te nemen via de contact pagina.

Cascade de Bayehon

  • Enkele beelden van een prachtige waterval in België

    Cascade de Bayehon

0
Landschap- en Natuurfotografie - Cascade de Bayehon
0
Landschap- en Natuurfotografie - Cascade de Bayehon
0
Landschap- en Natuurfotografie - Cascade de Bayehon

Cascade de Bayehon

Enkele beelden van een prachtige waterval in België

September 2019

- Het bezoek -

Heel veel valt er natuurlijk niet te vertellen over 3 beelden. Maar daarom was deze locatie in het hartje van de Ardennen niet minder speciaal. Vermits ik me wilde inschrijven voor de avondcursus fotografie bij "CVO de verdieping" moest ik enkele beelden maken. Deze beelden zouden dan dienen als ingangsproef bij de 'gevorderden' van fotografen. Gepakt en gezakt met een nieuw setje filters trok ik samen met m'n vrouw naar het natuurreservaat in Malmedy.
Vermits de cadrage van het beeld heel belangrijk is, duurde het toch even eer het statief op de juist plaats stond. Gezien het best wel wat geregend had de afgelopen periode, moest ik echt een plekje zoeken in het water, op enkele uitstekende stenen. Nadat ik al het Wolverine glas van Kase voor de breedhoek Sony-lens heb geïnstalleerd, kan ik eindelijk beginnen foto's maken. Met een speciale app voor belichtingstijden en een Chrono in de hand, komen de eerste beelden tevoorschijn. Best spannend als je nooit met verloopfilters of grijsfilters hebt gewerkt...

Enkele beelden van een prachtige waterval in België

Dit smaakt naar NOG! Mijn vrouw apprecieerde de overnachting ook wel in een mooie loft, dus ik denk wel dat ze nog een keertje mee gaat. De volgende keer blijven we dan maar iets langer, als er geen deadlines te halen zijn voor de avondschool.

- De feiten -

De Waterval van de Bayehon is een 9 meter hoge waterval in de nabijheid van het Belgische dorp Longfaye (7 km ten noorden van Malmedy), gelegen op een hoogte van 510 meter.

Het is de hoogst bevaarbare waterval in België voor kajaksporters. Deze natuurlijke waterval ligt op het verloop van de Bayehon. De waterval ligt in een diep ingesneden boskloof, en er loopt een wandelpad naartoe vanuit de watermolen Moulin de Bayehon.

 

- Artwork -

Van dit album vind je geselecteerd artwork in onze ArtWork Shop. Zoals bij elk fotoalbum op onze website kan je andere gekozen beelden bestellen op alle mogelijke ondergronden en formaten via onze Contact-Pagina.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.