Indien u een beeld van onze website wil gebruiken of kopen, gelieve contact op te nemen via de contact pagina.

Beelden van Pepinster in 2024 na overstromingen

  • Ontdek Pepinster in 2024 na de overstromingen van 2022 met visuele beelden en lees alle feiten die kwamen tijdens en na de ramp.

    Beelden van Pepinster in 2024 na overstromingen

0
0
0
0
Overzichtsbeeld van de rivier in Pepinster na de overstromingen
0
Overzicht beeld van gevel van de textielfabriek van de textielfabriek te Pepinster
0
Foto van een detail van de textielfabriek te Pepinster
0
Foto van een verloren wieldeksel in de rivier van Pepinster na de overstromingen
0
Overzichtsbeeld van Pepinster na de overstromingen
0
0
Overzichtsbeeld van de rivier in Pepinster na de overstromingen
0
Foto van werkzaamheden in het stadje van Pepinster na de overstromingen
0
Foto van een 3 vlaggen op een brug in het stadje van Pepinster
0
0
Foto van een deur van een huis in het stadje Pepinster
0
0
Foto van een gevel van een huis in het stadje Pepinster
0
Foto van een gevel van een huis in het stadje Pepinster
0
0
0
0
0
0
0

Beelden van Pepinster in 2024

Ontdek Pepinster in 2024 na de overstromingen van 2022 met visuele beelden en lees alle feiten die kwamen tijdens en na de ramp.

Maart 2024

- Het bezoek -

Mijn interesse in een vintage objectief brengt me naar Pepinster. Naast de aankoop van deze lens, wekt het ook mijn nieuwsgierigheid om het stadje zelf te verkennen. Het doel is om enkele beelden van Pepinster te maken in 2024 na de hevige overstromingen van juni/juli 2022. De 28mm Super Takumar lens zou zich perfect lenen om de reportage te maken. Bij de publicatie van de reeks beelden op deze website, kan iedereen zien hoe het stadje en zijn omgeving zich intussen hersteld heeft.
Alle Pepinster-beelden van 2024 na de overstromingen zijn vastgelegd met mijn moderne Sony-camera en 50 jaar oude Super Takumar-lenzen. De beelden zijn niet nabewerkt, en komen dus eigenlijk recht uit de camera. Het gebruik van een vintage lens geeft in dit geval een uniek gevoel op Pepinster, wat resulteert in een toch wel, apart fotoalbum. Omdat ik dit concept van fotograferen met vintage lenzen zeer leuk vond, ga ik dit beslist nog doen in de toekomst. Het resultaat zal dan steeds worden gepubliceerd in de portfolio "vrij werk" dat je kan terugvinden in de fotoreportages.

- De vintage Super Takumar lenzen -

De Super Takumar lenzen bieden een vintage uitstraling en zijn van uitstekende kwaliteit. Asahi introduceerde deze lenzen met M42-vatting op hun camera's in de vroege jaren '60. SMC Takumar-lenzen werden geproduceerd tot halverwege de jaren '70. Daarna stapte Asahi over op de SMC Pentax bajonet vatting. Door middel van een speciale adapter kunnen deze objectieven gebruikt worden op moderne camera's.

- De feiten -

Zowel de Vesder als de Hoëgne traden buiten hun oevers, wat verwoestende water- en modderstromen veroorzaakte in de Vesdervallei. Diverse huizen stortten in en minstens zes mensen kwamen om het leven. Anderen werden pas na twee dagen van hun huizen gered, en velen raakten dakloos. De materiële schade was enorm. Na de ramp bezochten onder anderen koning Filip en koningin Mathilde, premier Alexander De Croo en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen het stadje.

De huidige situatie in Pepinster is dat de stad nog steeds bezig is met het herstel en de wederopbouw na de verwoestende overstromingen. Veel huizen en bedrijven ondervinden nog steeds de nasleep van de ramp. Gemeenschappen bundelen hun krachten om elkaar te ondersteunen en te helpen bij het herstellen van wat verloren is gegaan. Het is duidelijk dat het nog lang duren voordat alles weer normaal is in Pepinster na deze tragische gebeurtenis.

De politieke en financiële steun aan het getroffen gebied van Pepinster in België, is aanzienlijk geweest sinds de overstromingen in 2022. De Belgische regering heeft verschillende maatregelen genomen om de getroffen gemeenschappen te helpen bij het herstel en de wederopbouw. Noodfondsen zijn vrijgemaakt om slachtoffers van de overstromingen te helpen.

Daarnaast zijn subsidies verstrekt voor herstelwerkzaamheden en infrastructurele verbeteringen. Zo zou de veerkracht van de regio tegen toekomstige overstromingen moeten vergroten. Op politiek niveau zijn maatregelen genomen om de aanpak van klimaatverandering te versterken en de infrastructuur voor waterbeheer te verbeteren. Op die manier zou de de kans op toekomstige overstromingen moeten verminderen. Het doel is de samenwerking tussen lokale, regionale en nationale overheden te verdelen. Het zou ervoor moeten zorgen dat de getroffen gemeenschappen de hulp krijgen die ze nodig hebben om alles weer op te bouwen.

 

- Wat met de giften die werden gedaan van bijna 45 miljoen Euro? -

De bestemming van de 44,4 miljoen euro via het nummer 2525 van het rode kruis, werden transparant gemaakt via dit artikel.

De bestemming van verzekeringsgelden blijft onbekend. Ook de beloofde hulp van ministers Verlinden, Di Rupo en anderen aan Pepinster en Chaudfontaine is onduidelijk.

Er zijn ook twee studies gemaakt. De opdracht hiervoor, komt van het Waals Gewest. De studies tonen aan dat er zones moeten komen voor de veiligheid van Pepinster en de bewoners. De gemeente is bereid de huizen in die zones over te kopen voor een prijs die overeenkomt met de waarde van het huis voor de overstromingen, ondanks de vele renovaties die sindsdien zijn uitgevoerd. Kan het niet op deze manier, dan waarschuwt burgemeester Philippe Godin dat onteigening de enige optie is.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.