Indien u een beeld van onze website wil gebruiken of kopen, gelieve contact op te nemen via de contact pagina.

TSJERNOBYL STAD – Deel 3

  • Het actieve stadje met zijn essentiële faciliteiten

    TSJERNOBYL STAD

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Tsjernobyl dorp

Het actieve stadje met zijn essentiële faciliteiten

Oktober 2019

- De feiten -

Tsjernobyl, een klein stadje, werd geëvacueerd op 5 mei 1986, 9 dagen na het nucleaire ongeval in de nabijgelegen kerncentrale. Het nucleaire ongeval was het meest rampzalige in de geschiedenis. De centrale zelf bevindt zich 15 kilometer ten noorden van de stad Tsjernobyl.

Hoewel Tsjernobyl tegenwoordig vooral een spookstad is, zijn er nog steeds een klein aantal dieren en mensen die in huizen wonen die zijn gemarkeerd met borden met de tekst: "Eigenaar van dit huis woont hier".

De stad Tsjernobyl staat bekend om zijn essentiële faciliteiten voor het functioneren van de Exclusion Zone. Dit omvat administratieve gebouwen, winkels en medische voorzieningen. Deze faciliteiten zijn van vitaal belang voor het personeel van de Exclusion Zone, inclusief arbeiders en administratief personeel, die ook in de stad zijn gestationeerd.

Op het centrale plein is een herdenkingsmonument geplaatst. Het beeld van de "derde engel", verwijzend naar het nieuwe testament Openbaringen 8:10-11: "De derde engel blies op zijn bazuin: er viel een grote ster uit de hemel die brandde als een fakkel. Hij kwam terecht op een derde deel van de rivieren en op de waterbronnen. De naam van de ster was ‘Bitter’. Een derde deel van het water werd bitter, en omdat het bitter was, stierven vele mensen ervan."

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.