Indien u een beeld van onze website wil gebruiken of kopen, gelieve contact op te nemen via de contact pagina.

Chernobyl

Chernobyl

Tsjernobyl en Pripyat zijn twee steden die wereldberoemd zijn vanwege de nucleaire ramp die plaatsvond in de kerncentrale van Tsjernobyl op 26 april 1986. Tsjernobyl, gelegen in het noorden van Oekraïne, was ooit een bloeiende stad met een bevolking van duizenden mensen, maar werd na de ramp geëvacueerd en staat nu bekend om zijn verlaten straten en gebouwen. Pripyat, een nabijgelegen stad die speciaal was gebouwd voor de werknemers van de kerncentrale, werd ook geëvacueerd na de ramp en staat nu bekend om zijn spookachtige sfeer en verlaten pretpark. In 2019 bezocht ik de zone rond de kerncentrale van Chernobyl en Pripyat, Oekraïne. De ervaring was levensveranderend. De aangrijpende taferelen inspireerden me om een aparte portfolio te maken met exclusieve beelden van de bezochte locaties.

De verschillende albums die gemaakt zijn in deze portfolio hebben enkele dingen in gemeen:
Tsjernobyl en Pripyat zijn grotendeels verlaten en overwoekerd door de natuur. Veel gebouwen staan ​​leeg en zijn vervallen, waardoor een spookachtige sfeer ontstaat. Het gebied wordt nauwlettend in de gaten gehouden vanwege de aanhoudende stralingsniveaus. Ik kreeg de gelegenheid om enkele van de verlaten steden te verkennen en meer te leren over de tragedie die zich hier heeft voltrokken. Op zich is dit bezoek een vorm van Urban Exploration.

Elk beeld kan besteld worden op verschillende materialen als artwork, behalve van gebouwen met copyrights. Indien je een foto wil bestellen die je niet terugvind in onze Artwork Shop, dan contacteer je mij via de contact pagina op deze website.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.