Indien u een beeld van onze website wil gebruiken of kopen, gelieve contact op te nemen via de contact pagina.

TANDKLINIEK МСЧ-126 Pripyat – Deel 6

  • Een verbazingwekkend tandheelkundig labo

    TANKLINIEK МСЧ-126 Pripyat

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

TANKLINIEK МСЧ-126 Pripyat

Een verbazingwekkend tandheelkundig labo

Oktober 2019

- De feiten -

Tandkliniek МСЧ-126 te Pripyat. Een zorginstelling is het belangrijkste onderdeel van de infrastructuur van een moderne stad. Bijgevolg vindt je in het hart van Pripyat, 3 km ten noorden van Tsjernobyl, staat МСЧ-126 Medico langs de Entuziastovstraat. Deze tandkliniek maakte ooit deel uit van het grote multifunctionele gezondheidszorgcomplex. Het complex huisvestte naast de tandheelkundige afdeling ook een ziekenhuis, afdeling voor infectieziekten, kraamafdeling, kinderdagverblijf en mortuarium. Mede daarom is dit is een van de unieke objecten in de stad van vandaag, waar aan de ene kant alle charme van de verlaten post-apocalyptische is vertegenwoordigd als gevolg van de hoge conservering van objecten en gebouwen van het medische complex. Aan de andere kant is de tragedie en de omvang van de ramp in Tsjernobyl hier, net als nergens anders, het sterkst voelbaar.

De tandheelkundige afdeling van МСЧ-126 in Pripyat bood tandheelkundige zorg aan alle inwoners van de stad. Elke mogelijke vorm van tandheelkundige behandeling werd hier uitgevoerd. De tandkliniek had dus bijvoorbeeld ook een eigen tandtechnisch laboratorium. Je vindt hiervan nog diverse gietmaterialen, kunsttanden en protheses die als het ware zijn achtergelaten op het moment van de ramp.  Destijds is de afdeling uitgerust met moderne apparatuur en personeel.

Tijdens onze reis naar Tsjernobyl, heeft een van onze vrienden, gepassioneerd door videografie, beelden vastgelegd van de tandkliniek in een aangrijpende YouTube video.
Zijn pakkende beelden vangen perfect de sfeer van het bezoek en de tandkliniek МСЧ-126 te Pripyat alsof je er zelf was.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.